fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Pieczona dynia z brukselką i jajkiem

45 min.

Składniki

  • 150 g dyni
  • 50 g brukselki
  • 1 szt. szalotka (mała)
  • 1 szt. jajko
  • 1 szczypta(-y) sól morska, pieprz czarny, płatki chili do smaku
  • 2 łyżka(-i) oleju kokosowego

Wartość odżywcza

5g węglowodany netto (10%)
34g tłuszcz (68%)
11g białko (22%)
5g błonnik
395 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Pokrój dynię w kostkę i włóż do żaroodpornego naczynia.
  2. Brukselkę jeśli zbyt duża przekrój na pół i dodaj do dyni.
  3. Pokrój drobno szalotkę. Wymieszaj z 1 łyżką rozpuszczonego oleju kokosowego i polej warzywa w naczyniu.
  4. Piecz warzywa w nagrzanym na 180°C piekarniku przez 30 minut.
  5. Przygotuj jajko sadzone na miękko na patelni. Wyłóż warzywa na talerz na wierzchu połóż jajko sadzone. Posyp solą, pieprzem i chili.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
brukselka
dynia
dziecko
jajko
na ciepło
obiad
olej kokosowy
szalotka

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00