fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Pieczona ryba na kalafiorowym puree

45 min.

Składniki

  • 120 g filetu ryby np. łosoś
  • 1 łyżka(-i) masło klarowane do pieczenia ryby
  • 1/2 łyżeczka(-i) soli i pieprzu
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1 łyżeczka(-i) octu jabłkowego
  • 1/4 łyżeczka(-i) przypraw do ryb
  • 250 g kalafiora
  • 100 g selera korzennego
  • 2 łyżka(-i) masła lub masła klarowanego do puree
  • 2 ząbek(-i) czosnku
  • 1/4 łyżeczka(-i) kurkumy
  • 2 łyżka(-i) pietruszki

Wartość odżywcza

12g węglowodany netto (16%)
38g tłuszcz (50,7%)
25g białko (33,3%)
4g błonnik
506 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Rybę przypraw solą, pieprzem, czosnkiem, przyprawami do ryb i sokiem z cytryny. Następnie piecz w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem klarowanym przez 30 minut w temp 180 C.
  2. Seler obierz i pokrój na kawałki, następnie ugotuj razem z kalafiorem i czosnkiem w rondelku lub na parze.
  3. Ugotowane warzywa zmiksuj z dodatkiem masła, kurkumy i soli i podawaj z upieczoną rybą posypane pietruszką.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
czosnek
dziecko
kalafior
kurkuma
łosoś
masło
obiad
pieruszka
pstrąg
ryba
seler
wege

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00