Sposób przygotowania
- Suche składniki wymieszaj w misce. W drugiej misce zmiksuj miękkie masło ze słodzikiem i syropem. Dodaj suche składniki i miksuj aż z ciasta zacznie tworzyć się kula. Jeśli ciasto za bardzo się kruszy dodaj mleko kokosowe. Zacznij od jednej łyżeczki.
- Gotowe ciasto rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i włóż do lodówki na 30 minut.
- Nastaw piekarnik na 150°C. Z ciasta za pomocą foremek powycinaj pierniki. Przełóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia i piecz pierniki przez 8 – 10 minut na złoty kolor. Pozostaw pierniki na blasze do ostudzenia.
- Erytrytol utrzyj ze śmietanką i sokiem z cytryny na lukier i udekoruj pierniczki i posyp wiórkami.
TIPS
Syrop z błonnika, bez cukru jest świetnym dodatkiem do słodkich przepisów, znajdziesz go tutaj. Dodatek babki płesznik, pomaga w obniżeniu zawartości węglowodanów, znajdziesz ją tutaj.