Sposób przygotowania
- Nastaw piekarnik na 180°C.
- Rozpuść 150 g sera mozzarella i serek philadelphia w garnku. Podgrzewaj na tyle aby sery się rozpuściły. Zdejmij z kuchni i dodaj mieloną babkę płesznik. Dokładnie wymieszaj.
- Następnie wbij jajka i kurkumę i wymieszaj. Powstanie elastyczne ciasto, które lekko się przykleja do palców.
- Przykryj blaszkę papierem do pieczenia, wyłóż ciasto, przykryj kawałkiem papieru do pieczenia lub folii i palcami lub wałkiem uformuj okrągły placek o średnicy 25 cm. Piecz spód do pizzy w nagrzanym piekarniku przez 10 – 15 minut.
- Oderwij liście jarmużu od łodygi i grubo pokrój. Zarumień na kokosowym oleju przez 3 minuty.
- Pokrój kiełbasę na plasterki i lekko zrumień na patelni.
- Wyłóż jarmuż i kiełbasę na upieczony spód, posyp mozzarellą i wstaw do nagrzanego piekarnika na 3 minuty. Wyjmij pizzę i pokrój radełkiem na 6 kawałków.