fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Pizza z jarmużem, ostrą kiełbasą i owczym serem – spód na babce płesznik

45 min.

Składniki

  • 80 g babka płesznik
  • 150 g mozzarelli
  • 60 g serka philadelphia
  • 2 szt. jajka
  • 0,5 łyżeczka(-i) kurkumy
  • 0,5 łyżeczka(-i) soli kłodawskiej
  • 50 g jarmużu
  • 100 g kiełbasy/ krewetek lub tofu

Wartość odżywcza

0g węglowodany netto (0%)
22g tłuszcz (62,9%)
13g białko (37,1%)
2g błonnik
254 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Nastaw piekarnik na 180°C.
  2. Rozpuść 150 g sera mozzarella i serek philadelphia w garnku. Podgrzewaj na tyle aby sery się rozpuściły. Zdejmij z kuchni i dodaj mieloną babkę płesznik. Dokładnie wymieszaj.
  3. Następnie wbij jajka i kurkumę i wymieszaj. Powstanie elastyczne ciasto, które lekko się przykleja do palców.
  4. Przykryj blaszkę papierem do pieczenia, wyłóż ciasto, przykryj kawałkiem papieru do pieczenia lub folii i palcami lub wałkiem uformuj okrągły placek o średnicy 25 cm. Piecz spód do pizzy w nagrzanym piekarniku przez 10 – 15 minut.
  5. Oderwij liście jarmużu od łodygi i grubo pokrój. Zarumień na kokosowym oleju przez 3 minuty.
  6. Pokrój kiełbasę na plasterki i lekko zrumień na patelni.
  7. Wyłóż jarmuż i kiełbasę na upieczony spód, posyp mozzarellą i wstaw do nagrzanego piekarnika na 3 minuty. Wyjmij pizzę i pokrój radełkiem na 6 kawałków.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
dzieci
dziecko
fast food
impreza
JARMUŻ
obiad
pizza
ser
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00