fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Placki z jarmużu i cukinii

60 min.

Składniki

  • 50 g jarmużu
  • 50 g mąki kokosowej
  • 1 szt. jako
  • 150 g cukinii
  • 50 g parmezanu
  • 1 szczypta(-y) soli i pieprzu do smaku

Wartość odżywcza

0g węglowodany netto (0%)
6g tłuszcz (54,5%)
5g białko (45,5%)
1g błonnik
83 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i drobno pokrój.
  2. Cukinię rozdrobnij w malakserze. Posól i odstaw na durszlaku na 30 minut. Po tym czasie odciśnij nadmiar wody z cukinii. Dodaj jajko, jarmuż i wymieszaj.
  3. Następnie dodaj mąkę kokosową, utarty parmezan i dokładnie wymieszaj farsz.
  4. Uformuj 8 placków, ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym na 175°C

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
cukinia
do pracy
do szkoły
dziecko
jajko
JARMUŻ
mąka
na ciepło
na zimno
parmezan
placki
przekąska

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00