fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Pstrąg z duszonym szpinakiem i serem kozim

45 min.

Składniki

  • 250 g filetu ryby np. pstrąg
  • 1/2 łyżeczka(-i) przyprawy do ryb
  • 1/2 łyżeczka(-i) soli i pieprzu
  • 2 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczka(-i) wędzonej papryki
  • 1 łyżka(-i) octu jabłkowego
  • 250 g szpinaku
  • 1 szt. średniej cebuli
  • 2 ząbek(-i) czosnku
  • 3 łyżka(-i) masła klarowanego
  • 4 szt. suszone pomidory
  • 50 g tartego sera koziego lub tofu
  • 200 ml mleka kokosowego lub śmietanki 15%
  • 2 łyżeczka(-i) kruszonych orzechów włoskich

Wartość odżywcza

7g węglowodany netto (9,1%)
40g tłuszcz (51,9%)
30g białko (39%)
3g błonnik
520 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Rybę przyprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką, mieszanką ziołowych przypraw do ryb i sokiem z cytryny i octem jabłkowym.
  2. Szpinak umyć i osuszyć, cebulkę pokroić w drobną kostkę, a czosnek przepuścić przez praskę.
  3. Na patelni podsmażyć cebulę, następnie dodać liście szpinaku (można użyć mrożonego), przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem i dusić 3 -5 minut.
  4. Następnie zalać całość śmietanką, ułożyć filety rybne, dodać pokrojone suszone pomidory i kawałki sera koziego i kruszonymi orzechami włoskimi. Następnie przykryć i dusić do odparowania nadmiaru wody.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
czosnek
dziecko
obiad
pstrą
ryba
ser
suszone pomidory
szpinak
tofu
wege
Wegetariański

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00