fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Rolada szpinakowa z łososiem

30 min.

Składniki

  • 200 g świeżego szpinaku
  • 1 łyżka(-i) masła
  • 1 szt. ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
  • 1 łyżka(-i) kopru
  • 3 szt. jajka
  • 100 g serka philadelphia + 100 g do nadzienia
  • 1 łyżeczka(-i) łyżeczka zmielonych łusek babki płesznik - błonnik
  • 0,5 łyżeczka(-i) soli
  • 100 g wędzonego na zimno łososia

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (5,6%)
10g tłuszcz (55,6%)
7g białko (38,9%)
0g błonnik
122 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Pokrój drobno szpinak i duś na maśle z dodatkiem czosnku i kopru.
  2. Zmiksuj jajka ze 100 gramami philadelphia, błonnikiem i solą. Dodaj duszony szpinak i koper. Wymieszaj ciasto.
  3. Blaszkę do pieczenia przykryj papierem do pieczenia. Rozprowadź ciasto naleśnikowe na kształt prostokąta o grubości 0,5 cm.
  4. Nastaw piekarnik na 175°C i piecz ciasto naleśnikowe przez 15 minut. Wyjmij i ostudź.
  5. Ostudzony placek posmaruj serkiem, obłóż plastrami łososia i zwiń w rulon. Pokrój na kawałki.

TIPS:

Jeżeli to możliwe zawsze wybieraj ryby wędzone na zimno, zwłaszcza te tłuste ryby. Wędzenie na zimno nie powinna przekraczać 25°C, dzięki czemu nie dochodzi do zdrowych kwasów tłuszczowych  i przekształcenia ich w niekorzystne izomery trans.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
do pracy
II śniadanie
impreza
na zimno
przekąska
PRZEKĄSKI
rolada szpinakowa
ryba
śniadanie
SYLWESTER
URODZINY
WIELKANOC

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00