Sposób przygotowania
- Pokrój drobno szpinak i duś na maśle z dodatkiem czosnku i kopru.
- Zmiksuj jajka ze 100 gramami philadelphia, błonnikiem i solą. Dodaj duszony szpinak i koper. Wymieszaj ciasto.
- Blaszkę do pieczenia przykryj papierem do pieczenia. Rozprowadź ciasto naleśnikowe na kształt prostokąta o grubości 0,5 cm.
- Nastaw piekarnik na 175°C i piecz ciasto naleśnikowe przez 15 minut. Wyjmij i ostudź.
- Ostudzony placek posmaruj serkiem, obłóż plastrami łososia i zwiń w rulon. Pokrój na kawałki.
TIPS:
Jeżeli to możliwe zawsze wybieraj ryby wędzone na zimno, zwłaszcza te tłuste ryby. Wędzenie na zimno nie powinna przekraczać 25°C, dzięki czemu nie dochodzi do zdrowych kwasów tłuszczowych i przekształcenia ich w niekorzystne izomery trans.