fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Rolada z polędwicy wieprzowej nadziewana pieczarkami z serem

60 min.

Składniki

  • 700 g polędwicy wieprzowej
  • 250 g pieczarek
  • 1 szt. mała cebula
  • 100 g mozzarella
  • 1 łyżka(-i) masła
  • 2 łyżka(-i) posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka(-i) suszonego majeranku
  • 1 szczypta(-y) sól i pieprz do smaku
  • 150 g gotowanego boczku pokrojonego w cienkie plastry

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (1,3%)
28g tłuszcz (36,4%)
48g białko (62,3%)
1g błonnik
447 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Rozkrój polędwicę na kształt prostokąta. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem.
  2. Cebulę i pieczarki pokrój w drobną kostkę podduś na maśle. Pod koniec dodaj pietruszkę i dopraw nadzienie solą i pieprzem.
  3. Wyłóż nadzienie z grzybów na mięso, posyp utartą mozzarella i zwiń w rulon.
  4. Owiń roladę boczkiem i zrumień na patelni. Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do nagrzanego na 180°C piekarnika.
  5. Piecz roladę przez 20 – 25 minut. Jedz z ugotowaną brukselką.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
do pracy
impreza
mozzarella
obiad
pieczarki
pieczeń
rolada
święta
WIELKANOC

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00