fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Rosół domowy na wywarze z kurczaka z podrobami i warzywami

--

Składniki

  • 1219 g kurczak, tuszka
  • 50 g serca kurze
  • 50 g wątroba z indyka
  • 340 g marchew
  • 2 szt. pietruszka, korzeń
  • 450 g seler korzeniowy
  • 5 g imbir, korzeń
  • 3 g sól, pieprz
  • 1 łyżeczka(-i) imbir mielony
  • 2 łyżka(-i) olej MCT
  • 1 łyżeczka(-i) kurkuma mielona
  • 2 kg woda

Wartość odżywcza

20g węglowodany netto (30,8%)
20g tłuszcz (30,8%)
25g białko (38,5%)
10g błonnik
400 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Do zimnej wody wrzuć tuszkę mięsa i wymoczone podoroby. Gotuj na średnim ogniu, aż pojawią się szumowiny, zbierz je dokładnie i wyrzuć.
  2. Dodaj obrane warzywa i przypalone połówki cebuli, grzyby mun, plasterki obranego imbiru lub kurkumy, sól i pieprz.
  3. Rosół gotuj na małym ogniu przez kilka godzin, rosół powinien „pyrkać”, a nie się gotować. Podajemy porcję rosołu z warzywami i kawałkami mięsa.  Jeżeli tolerujesz dodawaj do porcji rosołu olej MCT, lub olej kokosowy.

TIPS

Dodatkową porcję mięsa i podrobów możesz wykorzystać do przygotowania domowego pasztetu.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
imbir
KURCZAK
kurkuma
marchew
olej MCT
pietruszka
podroby
przeziębienie
rosół
seler
serca
wątroba
wywar
ZUPA

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00