fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Ryż z kalafiora z kolorową papryką i ziołami

20 min.

Składniki

  • 1 szt. duży kalafior, 500 g
  • 1 szt. mała cebula
  • 1 szt. pęczek pietruszki
  • 1/2 szt. papryka żółta
  • 1/2 szt. papryka czerwona
  • 1/2 szt. papryka zielona
  • 2 szt. ząbki czosnku
  • 50 ml kokosowego oleju
  • 1 szczypta(-y) sól i pieprz do smaku

Wartość odżywcza

2g węglowodany netto (12,5%)
2g tłuszcz (12,5%)
12g białko (75%)
4g błonnik
148 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Zetrzyj kalafior na tarce o dużych oczkach lub rozdrobnij przy pomocy malaksera.
  2. Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij na oleju. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i zarumień przez pół minuty.
  3. Pokrój paprykę w kostkę. Drobno posiekaj pietruszkę. Paprykę, pietruszkę i kalafior dodaj do cebuli, podlej dwoma łyżkami wody lub bulionem i duś przez około 15 minut.
  4. Dopraw kalafior solą i pieprzem.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
obiad
ryż
Sałatka

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00