fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Sałatka z grillowanych warzyw z tofu z sosem czosnkowo-miodowym

30

Składniki

  • 1 szt. bakłażan
  • 1 szt. średnia cukinia
  • 1 szt. czerwona papryka
  • 6 szt. pieczarek
  • 1 szt. czerwona cebula
  • 4 łyżka(-i) oliwy z oliwek
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1 szczypta(-y) soli z pieprzem
  • 0,5 pęczka (-i) świeżej pietruszki
  • 0,5 pęczka (-i) świeżej bazylii
  • 200 g sera feta lub kozi lub tofu

Wartość odżywcza

9g węglowodany netto (16,4%)
33g tłuszcz (60%)
13g białko (23,6%)
7g błonnik
413 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Bakłażana i cukinię kroimy w plastry razem ze skórką. Paprykę kroimy na cząstki. Pieczarki kroimy w ćwiartki, a cebulę w półplasterki.
  2. Pokrojone warzywa wkładamy do sporej miski. Oliwę z solą, pieprzem i sokiem łączymy, mieszamy delikatnie, ale bardzo dokładnie z warzywami.
  3. Warzywa kładziemy partiami na grillu, obsmażamy z obu stron.
  4. Ugrillowane warzywa układamy na sporym półmisku, posypujemy pokruszonym tofu lub serem, polewamy sosem czosnkowo miodowym i posypujemy obficie posiekaną pietruszką i bazylią.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
cukinia
grill
grilowane
Sałatka
ser
ser feta
ser kozi
tofu

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00