fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Sałatka z jarmużu, awokado, dyni piżmowej i halloumi

30 min.

Składniki

  • 150 g jarmużu
  • 1 szt. awokado
  • 150 g dyni piżmowej
  • 100 g sera halloumi
  • 1 łyżka(-i) orzechów piniowych
  • 10 liść(-ie) mięty
  • 10 szt. truskawek
  • 1 szczypta(-y) soli do smaku
  • 1 łyżka(-i) octu jabłkowego
  • 1 łyżka(-i) syropu z błonnika lub mała łyżeczka miodu

Wartość odżywcza

0g węglowodany netto (0%)
42g tłuszcz (58,3%)
30g białko (41,7%)
12g błonnik
507 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i grubo pokrój. Włóż jarmuż do miski.
  2. Dynię obierz ze skórki, pokrój w kostkę i włóż do żaroodpornego naczynia. Skrop oliwą i oprósz solą morską. Piecz dynię przez 25 minut w piekarniku nagrzanym na 180°C.
  3. Dodaj dynię do sałatki i awokado przekrojone na pół.
  4. Halloumi pokrój w plasterki o grubości 1 cm. Grilluj lub smaż ser po obu stronach na złoty kolor. Ułóż na sałatce. Przekrój truskawki na pół. Dodaj do sałatki. Całość posyp orzechami piniowymi.
  5. Wymieszaj oliwę z octem i syropem z błonnika lub miodem. Polej sałatkę dresingiem.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
do pracy
do szkoły
dynia
halloumi
JARMUŻ
obiad
orzechy
Sałatka
ser
śniadanie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00