fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Sałatka z pieczonej dyni

45

Składniki

  • 300 g dyni hokkaido
  • 100 g mix sałatkowy
  • 120 g sera halloumi
  • 2 łyżka(-i) pestek granatu
  • 1 łyżka(-i) pestek dyni
  • 1 łyżka(-i) posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka(-i) soli kłodawskiej
  • Dressing
  • 2 łyżka(-i) oliwy
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1 łyżka(-i) winnego octu
  • 1 szczypta(-y) soli i czarnego pieprzu do smaku

Wartość odżywcza

-4g węglowodany netto (-8,9%)
32g tłuszcz (71,1%)
17g białko (37,8%)
11g błonnik
406 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Obierz dynię ze skórki, oczyść z pestek i gniazdka. Pokrój na kawałki i ułóż w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą i oprósz solą. Piecz dynię w piekarniku nagrzanym na 180°C i piecz przez 35 minut.
  2. Pokrój halloumi i grilluj na patelni grillowej lub w piekarniku.
  3. Ułóż sałatę na dnie miski. Na wierzchu ułóż kawałki halloumi i pieczonej dyni.
  4. Z oliwy, soku z cytryny, winnego octu zrób dressing. Dopraw solą, pieprzem i polej sałatkę.
  5. Posyp sałatkę pestkami dyni, granatu i posiekaną kolendrą.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
dynia
granat
halloumi
impreza
kolendra
ocet winny
oliwa
Sałatka
ser
uroodziny

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00