Sposób przygotowania
- Sałatę opłucz, rozerwij na mniejsze kawałki rozerwać na mniejsze kawałki i ułóż na dnie miski. Pomidorki, rzodkiewki pokrój w plasterki a paprykę w piórka i dodaj do sałatki.
- Z awokado usuń skórkę, pestkę i pokrój na talarki i dodaj do pozostałych warzyw.
- Pieczoną lub grillowaną rybę (może być z obiadu z poprzedniego dnia lub wędzona na zimno) podziel na kawałki i dodaj do sałatki.
- Z pozostałych składników przygotuj sos Rhode Island (majonez, sos chilii, koper, czerwona cebula drobno posiekana, sok z ogórków, octu) i polej nim sałatkę, całość posyp orzeszkami pinii.
TIPS
Zawsze wybieraj ryby wędzone na zimno, dzięki temu cenne kwasy tłuszczowe omega 3 i 6 nie zostały uszkodzone i będą dla Ciebie korzystne.