fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Sałatka z pieczonym pstrągiem i ostrym sosem rhode island

20 min.

Składniki

  • 50 g mix sałat z młodych liści
  • 50 g pstrąga tęczowego, pieczonego
  • 3 szt. rzodkiewki
  • 100 g pomidorów koktajlowych
  • 75 g papryki czerwonej, słodkiej
  • 30 g cebuli czerwonej
  • 70 g awokado
  • 1 łyżka(-i) orzeszków pinii
  • 1 łyżka(-i) kopru ogrodowego
  • 1 łyżka(-i) majonezu domowego na oliwie
  • 1 łyżeczka(-i) sosu chilli
  • 2 łyżka(-i) soku z ogórków
  • 0,5 łyżeczka(-i) octu jabłkowego

Wartość odżywcza

15g węglowodany netto (19,5%)
42g tłuszcz (54,5%)
20g białko (26%)
8g błonnik
543 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Sałatę opłucz, rozerwij na mniejsze kawałki rozerwać na mniejsze kawałki i ułóż na dnie miski. Pomidorki, rzodkiewki pokrój w plasterki a paprykę w piórka i dodaj do sałatki.
  2. Z awokado usuń skórkę, pestkę i pokrój na talarki i dodaj do pozostałych warzyw.
  3. Pieczoną lub grillowaną rybę (może być z obiadu z poprzedniego dnia lub wędzona na zimno) podziel na kawałki i dodaj do sałatki.
  4. Z pozostałych składników przygotuj sos Rhode Island (majonez, sos chilii, koper, czerwona cebula drobno posiekana, sok z ogórków, octu) i polej nim sałatkę, całość posyp orzeszkami pinii.

TIPS

Zawsze wybieraj ryby wędzone na zimno, dzięki temu cenne kwasy tłuszczowe omega 3 i 6 nie zostały uszkodzone i będą dla Ciebie korzystne.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
cebula
chilli
koper
majonez
mix sałat
orzeszki pinii
papryka
pomidor
pstrąg
ryba
ryba wędzona
rzodkiewka
Sałatka

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00