fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Sałatka z tuńczykiem, awokado i czerwoną cebulą

--

Składniki

  • 250 g Tuńczyka w zalewie
  • 1 szt. awokado (duże, 100g)
  • 1 szt. cebula czerwona (mała)
  • 200 g ogórka
  • 150 g papryki (czerwona i żółta)
  • 200 g sałatkowego miksu
  • 0,5 łyżeczka(-i) pestki słonecznika i nasiona do posypania
  • Dressing
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 3 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 2 łyżka(-i) syropu z błonnika
  • 0,5 łyżeczka(-i) soli
  • 0,5 łyżeczka(-i) czarnego pieprzu (do smaku)
  • 4 szt. ósemki z cytryny

Wartość odżywcza

2g węglowodany netto (3,9%)
31g tłuszcz (60,8%)
18g białko (35,3%)
8g błonnik
393 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Na półmisku lub w płaskiej misce ułóż sałatę.
  2. Tuńczyk odciśnij z zalewy, możesz użyć również inna rybę. Ogórka i papryki pokrój w kostkę
  3. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i zdejmij skórkę. Rozkrój na plasterki i rozciągnij w harmonijkę.
  4. Cebulę pokrój w krążki.
  5. Ułóż tuńczyk i warzywa warstwami na sałacie. Posyp prażonym słonecznikiem lub nasionami.
  6. Umieść wszystkie składniki na dressing w małej butelce z korkiem, zamknij i wstrząśnij. Polej sałatkę dressingiem przed podaniem.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
cebula
cytryna
impreza
ogórek
oliwa z oliwek
papryka
praca
ryba
Sałatka
słonecznik
tuńczyk

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00