fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Salsa pomidorowa

15

Składniki

  • 400 g dojrzałych pomidorów
  • 1 szt. małej cebuli czerwonej
  • 3 ząbek(-i) czosnku
  • 3 łyżka(-i) soku z limonki
  • 1/2 szt. papryczki chili lub w proszku
  • 2 łyżeczka(-i) świeżej kolendry
  • 1 łyżeczka(-i) sól kłodawska
  • 1/4 łyżeczka(-i) pieprzu
  • 1 szczypta(-y) cynamonu
  • 1 szczypta(-y) kuminu
  • 1 szczypta(-y) mielonego ziela angielskiego

Wartość odżywcza

2g węglowodany netto (66,7%)
0g tłuszcz (0%)
1g białko (33,3%)
0g błonnik
15 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Pomidory bardzo drobno posiekaj nożem. Czerwoną cebulę i czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj. Świeżą kolendrę przepłucz, osusz i posiekaj. Jeśli nie lubisz smaku świeżej kolendry, to polecam w zastępstwie natkę pietruszki.
  2. Zawsze sprawdź, jak mocno ostra papryczka Ci się trafiła i posiekaj całość lub część. Wyciśnij trzy łyżki soku z limonki lub cytryny. Dodaj przyprawy sól, płaska łyżeczka soli, szczypta cynamonu, kminku i ziela angielskiego. Wszystkie składniki na salsę bardzo dokładnie wymieszaj. 

Jedna porcja ok. 50 g.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
dressing
grill
Salsa pomidorowa
sos

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00