fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Schabowy zduszonym jarmużem i granatem

35 min.

Składniki

  • 100 g jarmużu
  • 100 g schabowego z kością
  • 150 g pieczarek lub boczniaków
  • 3 łyżka(-i) masła kalrowanego
  • 1 łyżka(-i) świeżych ziół
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1 łyżka(-i) oliwy z oliwek
  • 3 szczypta(-y) soli, pieprzu i ziół do smaku
  • 3 liść(-ie) szałwii
  • 1 łyżka(-i) pestek granatu

Wartość odżywcza

3g węglowodany netto (3,4%)
25g tłuszcz (28,1%)
61g białko (68,5%)
6g błonnik
680 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i pokrój.
  2. Podduś jarmuż na łyżce masła. Dopraw solą, octem jabłkowym i sokiem z cytryny.
  3. Kotleta oprósz solą, pieprzem i ziołami. Grilluj na maśle z listkami szałwii. Wyjmij mięso i usmaż pieczarki na tej samej patelni.

TIPS!

Dodatek octu jabłkowego do sałatki poprawi strawność mięsa, dzięki czemu poprawisz przyswajalność witamin i minerałów i unikniesz uczucia pełności i długiego zalegania treści pokarmowej po posiłku.

 

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
granat
grill
grzyby
impreza
JARMUŻ
kotlet
mięso
pieczarki
polski obiad
schabowy
shitakke
święta
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00