fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Śledzie z cebulką i ogórkiem kiszonym

20 min

Składniki

  • 4 filet (-y) śledzia
  • 1 szt. cebuli
  • 2 szt. ogórki kiszone
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżka(-i) octu jabłkowego
  • 2 liść(-ie) laurowe
  • 2 ziarno (-a) ziele angielskie

Wartość odżywcza

20g węglowodany netto (10,4%)
96g tłuszcz (50%)
76g białko (39,6%)
20g błonnik
1264 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Cebule obierz i pokrój w cienkie talarki, przełóż do miski, dodaj oliwę z oliwek, ziele angielskie, liść laurowy i ocet.
  2. Ogórki kiszone pokrój w kostkę i dodaj do cebulki.
  3. Śledzie ala matias przepłucz pod bieżącą wodą i pokrój na kawałki, dodaj do cebuli.
  4. Przygotowane śledzie przełóż do słoika i odstaw najlepiej na 48 godzin do lodówki.

Tips

Śledzie są dobrym źródłem omega-3 kwasów tłuszczowych, których mamy duży niedobór. Wybieraj śledzie z niebieskim certyfikatem MSC pochodzą ze zrównoważonych połowów.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
BOŻE NARODZENIE
impreza
na zimno
przekąska
ryba
śledzie
śniadanie
święta
SYLWESTER
URODZINY
WIELKANOC

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00