fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Surówka coleslaw z jarmużu i kapusty

10 min.

Składniki

  • 200 g jarmużu
  • 200 g młodej kapusty
  • 1 szt. małe czerwone chili
  • 50 g majonezu
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1 łyżka(-i) posiekanego kopru
  • 1 szczypta(-y) soli kłodawskiej

Wartość odżywcza

4g węglowodany netto (21,1%)
12g tłuszcz (63,2%)
3g białko (15,8%)
2g błonnik
149 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i pokrój w piórka.
  2. Poszatkuj kapustę i dodaj do jarmużu.
  3. Oczyść chili z pestek, pokrój w cienkie paski i dodaj do surówki.
  4. Wymieszaj majonez z koprem, sokiem z cytryny, dopraw solą i dodaj do surówki. Wymieszaj surówkę.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
JARMUŻ
kapusta
kolesław
przekąska
surówka

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00