fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i pietruszką

10 min

Składniki

  • 250 g czerwonej kapusty
  • 0,5 pęczka (-i) natki pietruszki
  • 1 szt. marchewki
  • 2 garść(-ie) kiełki brokuła
  • 2 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1 łyżeczka(-i) octu jabłkowego
  • 1 szczypta(-y) soli i pieprzu

Wartość odżywcza

13g węglowodany netto (59,1%)
1g tłuszcz (4,5%)
8g białko (36,4%)
15g błonnik
120 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Warzywa umyj, marchewkę obierz ze skóry.
  2. Kapustę poszatkuj i posyp solą, odstaw na 10 minut, aby odrobinę zmiękła.
  3. Marchewkę zetrzyj na tarce, natkę pietruszki poszatkuj i dodaj do kapusty.
  4. Całość skrop sokiem z cytryny i octem jabłkowym, udekoruj kiełkami.

TIPS! 

Kapusta czerwona ma bardzo dużo flawonoidów, czyli naturalnych przeciwutleniaczy które wspomagają prace układu odpornościowego i chronią nas przed np. nowotworami.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
brokuł
cytryna
detox
do pracy
kapusta
kiełki
marchew
ocet jałkowy
oczyszczanie
pietruszka
post
przekąska
surówka
surówki

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00