fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Sushi Keto

40 min.

Składniki

  • 200 g świeżego łososia pokrojonego w cienkie plastry
  • 2 szt. awokado
  • 200 g shirataki noodles
  • 1 szt. czerwonej papryki
  • 2 łyżka(-i) oleju sezamowego
  • 2 łyżka(-i) octu ryżowego
  • 1 łyżka(-i) jasnej soi
  • 1 łyżka(-i) syropu z błonnika lub bez
  • 4 szt. nori (płaty)

Wartość odżywcza

-6g węglowodany netto (-20%)
25g tłuszcz (83,3%)
11g białko (36,7%)
9g błonnik
287 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Shirataki noodles opłucz zimną wodą. W miseczce wymieszaj olej sezamowy, ocet ryżowy i syrop z błonnika. Włóż shirataki i marynuj przez 30 minut.
  2. Pokrój awokado i paprykę w podłużne paski.
  3. Przystąp do montowania sushi. Na płacie nori ułóż porcję shirataki, awokado, paprykę i łososia. Zwiń w rulon.
  4. Gotowe rulony odstaw na 20 minut, wtedy zmiękną i będą się dobrze kroić. Pokrój sushi na 3 cm krążki.
  5. Podaj z soją i marynowanym imbirem

Tips

Shirataki noodles znajdziesz tutaj lub tutaj (Norwegia) inaczej pod nazwą makaron konjac

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
glony
keto shusi
konjac
łosoś
makaron
nori
ocet ryżowy
olej sezamowy
papryka
ryba
soja
sushi
SYLWESTER
wigilia

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00