fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Szparagi w szynce parmeńskiej

10

Składniki

  • 200 g szynka parmeńska lub boczek w plastrach
  • 250 g zielone szparagi

Wartość odżywcza

2g węglowodany netto (10%)
9g tłuszcz (45%)
9g białko (45%)
1g błonnik
130 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Szparagi myjemy, osuszamy i odrywamy ich zdrewniałe końcówki.
  2. Każdy szparag, zależnie od długości, zawijamy w jeden lub dwa plastry boczku.
  3. Szparagi umieszczamy na grillu lub patelni grillowej na średnim ogniu i grillujemy, aż z boczku wytopi się tłuszcz.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
grill
szparagi
szynka parmeńska

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00