drukuj
Sposób przygotowania
- Poszatkuj marchewkę i kapustę. Paprykę pokrój w plastry.
-
Na patelni lub wok’u rozpuść masło klarowane.
-
Wyłóż zmieloną wołowinę i wieprzowinę na dużą patelnię lub wok’u (możesz użyć również mięso pokrojone w cienkie plastry), rozdrobnij łyżką na małe części, podgrzewaj do zrumienienia.
Około 10 minut po zrumienieniu, dodaj posiekaną marchewkę, kapustę, paprykę, sos sojowy. Dopraw do smaku.
-
Wymieszaj składniki i podduś przez 20 minut albo aż kapusta „zwiędnie”
-
Podawaj z posiekanym szczypiorkiem i jarmużem oraz posyp ziarnami sezamu. Smacznego!
TIPS
Tamari, w przeciwieństwie do zwykłego sosu sojowego, nie posiada w składzie pszenicy, więc może być stosowany w diecie bezglutenowej. Tamari na tle wszystkich sosów sojowych jest najbardziej wartościowy. Jest on także doskonałym zamiennikiem soli. Orginalny sos sojowy tamari znajdziesz w sklepach ze zdrową żywnością np. tutaj.
Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:chińszczyzna
jagnięcina
jesień
kapusta
marchew
obiad
po chińsku
sos sojowy
szczypiorek
Wok
wołowina