fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Wzmacniający sok z jarmużu z imbirem i kurkumą

5 min.

Składniki

  • 100 g jarmużu lub brokuła
  • 1 szt. cukinii lub ogórka
  • 1 szt. cytryny
  • 10 g imbiru
  • 2 szczypta(-y) kurkumy
  • 1 szczypta(-y) pieprzu cayenne

Wartość odżywcza

11g węglowodany netto (50%)
2g tłuszcz (9,1%)
9g białko (40,9%)
11g błonnik
135 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Warzywa umyj i przełóż do kielicha blendera lub wyciskarki. Cytrynę wyparz, obierz ze skóry i dodaj do warzyw.
  2. Dodaj wodę, 1-2 szczyptę kurkumy i 1 szczyptę pieprzu cayenne.
  3. Całość wyciśnij lub zmiksuj, wypij od razu po przygotowaniu.

TIPS!

Połączenie imbiru, kurkumy i pieprzu cayenne tworzy uzdrawiający napój, który ma właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające. Co więcej, napój ten wspiera proces oczyszczania organizmu i łagodzi objawy detoksu.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
cukinia
cytryna
detoks
detoksykacja
imbir
JARMUŻ
kurkuma
oczyszczanie
post
przeziębienie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00