Sposób przygotowania
- Cebule obierz i pokrój w piórka, następnie podduś na złoty kolor na oleju kokosowym lub maśle klarowanym. Gotową przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Rybę podziel na kawałki, posyp solą i pieprzem i przełóż do naczynia, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, mleko kokosowe, makaron z zielonego groszku lub inny pełnoziarnisty makaron, liście szpinaku listki szpinaku, kapary i starta skórkę z cytryny.
- Jeżeli tolerujesz dodaj odrobinę parmezanu. Całość delikatnie wymieszaj i zamknij pokrywą. Przełóż do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i zapiekaj przez 45 minut.
- Podawaj z dodatkiem oliwy z oliwek i siekaną kolendrą. Przepis na 2 porcje.
TIPS!
Makaron z zielonego groszku, soczewicy lub ciecierzycy jest świetną alternatywą dla zbożowych makaronów, zawiera miej węglowodanów a dodatkowo jest bardzo dobrym źródłem błonnika. Makron ekologiczny z zielonego groszku znajdziesz tutaj.