fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Zapiekanka z jarmużem, mielonym i mozzarella

20 min.

Składniki

  • 150 g jarmużu
  • 200 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 szt. mała cebula
  • 2 ząbek(-i) czosnku
  • 200 g pokrojonych pomidorów z kartonika
  • 0,5 łyżeczka(-i) czarnego pieprzu
  • 3 łyżeczka(-i) świeżego oregano
  • 0,25 łyżeczka(-i) soli i pieprzu do smaku
  • 2 łyżka(-i) oleju kokosowego
  • 2 szt. jaja
  • 100 g mozzarelli

Wartość odżywcza

4g węglowodany netto (3,9%)
56g tłuszcz (54,4%)
43g białko (41,7%)
4g błonnik
697 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Do przygotowania tego dania potrzebujesz patelnię, którą możesz wstawić do piekarnika nastawionego na 225°C.
  2. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i grubo pokrój.
  3. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na kokosowym oleju. Dodaj mięso, przyprawy i oregano. Duś aż mięso przestanie być czerwone. Następnie wlej pomidory z kartonu, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i gotuj sos przez 3 minuty.
  4. Dodaj jarmuż i wymieszaj z sosem. Zagotuj. Następnie zrób dwa wgłębienienia i w każde wbij po jednym jajku. Na koniec posyp danie serem i zapiecz w nagrzanym piekarniku. Wystarczą 3 – 4 minuty w zależności od tego jakie mają być jajka.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
dziecko
impreza
mięso mielone
na ciepło
obiad
URODZINY
zapiekanka
żelazo

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00