fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Zielona fasolka szparagowa w sosie musztardowym

20 minut.

Składniki

  • 250 g fasolka szparagowa zielona lub szparagi
  • 15 g masło klarowane
  • 2 łyżka(-i) oliwa z oliwek
  • 1 łyżka(-i) musztarda bez cukru
  • 1 łyżeczka(-i) sól, pieprz

Wartość odżywcza

4g węglowodany netto (8,5%)
37g tłuszcz (78,7%)
6g białko (12,8%)
6g błonnik
389 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Zagotuj wodę w średnim garnku. Dodaj fasolkę lub szparagi i gotuj na średnim ogniu 3-4 minuty. Fasolka powinna być jędrna i chrupiąca. Opcjonalnie można ją ugotować na parze.
  2. Na patelni rozgrzej masło klarowane lub olej kokosowy i następnie dodaj musztardę.
  3. Dodaj ugotowaną fasolę i podduś około 2 minut, aż sos dobrze pokryje fasolę i danie nabierze temperatury. Wyłóż na talerz i dopraw według uznania solą i pieprzem i skrop oliwą.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
dodatek
fasolka
frytki
masło klarowane
musztarda
oliwa z oliwek
przekąska
szparagi
wegańskie
wegetariańskie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00