fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Zielona maślanka kokosowa

10 min.

Składniki

  • 1/2 szt. ogórek
  • 1/2 szt. awokado
  • 1 łyżka(-i) koper
  • 1 szt. cytryny
  • 1 garść(-ie) jarmużu
  • 1 łodyga (-i) seler
  • 1/4 szklanka(-i) mleka kokosowego
  • 1/2 szklanka(-i) wody
  • 1 g soli
  • 1 g pieprzu

Wartość odżywcza

13g węglowodany netto (31,7%)
22g tłuszcz (53,7%)
6g białko (14,6%)
7g błonnik
280 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Warzywa dokładnie umyj pod strumieniem wody. Ogórka obierz ze skóry i przełóż do kielicha blendera, dodaj liście jarmużu, dojrzałe awokado, koperek i łodygę selera.
  2. Cytrynę obierz i wyparz, a następnie dodaj do pozostałych warzyw. Dodaj mleko kokosowe lub jeżeli tolerujesz naturalny kefir bądź maślankę i wodę.
  3. Całość dopraw szczypta soli, pieprzu i zmiksuj na gładką masę. Jeżeli maślanka wyjdzie zbyt gęsta, dodaj więcej wody.

TIPS !

Aby awokado nie ciemniało zawsze dodawaj do niego sok z cytryny lub ocet jabłkowy.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
do pracy
JARMUŻ
kokos
koktajl
oczyszczanie
ogórek
przekąska
seler
shmooty
szejk

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00