fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Zielona maślanka z awokado i olejem MCT

5 min.

Składniki

  • 180 g ogórek
  • 70 g awokado
  • 4 łyżka(-i) koper ogrodowy, pęczek
  • 2 garść(-ie) jarmuż
  • 1 szt. cytryna
  • 100 g mleko kokosowe
  • 125 g woda
  • 6 g sól, pieprz
  • 1 łyżeczka(-i) olej MCT

Wartość odżywcza

15g węglowodany netto (26,8%)
33g tłuszcz (58,9%)
8g białko (14,3%)
8g błonnik
397 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki przełóż do kielicha blendera, dodaj wodę i zmiksuj na gładką masę.
  2. Jeżeli to konieczne dodaj wodę.

TIPS

Olej MCT możesz zakupić tutaj, możesz użyć również zamiennie oleju kokosowego lub oliwy z oliwek.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
cytryna
II śniadanie
JARMUŻ
koktajl
koper
Maślanka
mleko kokosowe
ogórek
olej MCT
śniadanie
szejk
woda

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00