fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Zielony sok ze szpinaku i ogórka

5 min.

Składniki

  • 100 g szpinaku
  • 1 szt. ogórka
  • 3 łodyga (-i) selera naciowego
  • 100 ml wody
  • 1 łyżeczka(-i) octu jabłkowego
  • 1 szczypta(-y) soli

Wartość odżywcza

11g węglowodany netto (64,7%)
1g tłuszcz (5,9%)
5g białko (29,4%)
8g błonnik
92 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Warzywa umyj i przełóż do kielicha blendera lub wyciskarki.
  2. Cytrynę wyparz, obierz ze skóry i dodaj do warzyw . Dodaj szczyptę soli, ocet jabłkowy i wodę.
  3. Całość wyciśnij lub zmiksuj, wypij od razu po przygotowaniu.

TIPS!

Świeże soki najlepiej wypijać tuz po przygotowaniu wtedy ich wartość odżywcza i biodostępność jest najwyższa.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
detoks
detoksykacja
oczyszczanie
ogórek
post
sok
szpinak
zielony sok

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00