fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Zupa krem z jarmużu

45 min.

Składniki

  • 300 g jarmużu
  • 1 szt. selera korzennego
  • 1 szt. cebuli
  • 4 ząbek(-i) czosnku
  • 1 pęczka (-i) pietruszki
  • 1 szt. soku z cytryny
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżka(-i) masła klarowanego
  • 2 łyżka(-i) oliwy z oliwek
  • 2 łyżka(-i) octu jabłkowego
  • 0,5 łyżeczka(-i) soli
  • 1 szczypta(-y) pieprzu

Wartość odżywcza

8g węglowodany netto (14%)
39g tłuszcz (68,4%)
10g białko (17,5%)
10g błonnik
445 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Warzywa dokładnie umyj, czosnek, cebulę i seler obierz. Cebulę pokrój w kostkę i dusimy na maśle. seler korzenny podziel na kawałki i wrzuć do rondelka i zalej szklanką wody, dopraw solą i pieprzem,
  2. Kiedy woda się zagotuje, wrzuć jarmuż, czosnek pokrojony w cienkie plasterki i duszoną cebulę. Gotuj na małym ogniu, aż liście zrobią się intensywnie zielone.
  3. P0 pięciu minutach dolej pół szklanki wody i śmietanę kokosową lub zwykłą 18% oraz sok z cytryny.
  4. Zupę zagotowuj i następnie zmiksuj na gładki krem. Podawaj z pestkami dyni.

TISP!

Zupa świetnie nadaje się do pracy, podgrzej ją a następnie przelej do termosu, w oddzielnym szklanym pojemniku przygotuj pestki dyni lub awokado. W porze obiadowej przelej zupę do szklanego pojemnika.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
cebula
czosnek
do pracy
JARMUŻ
na ciepło
obiad
przeziębienie
seler
ZUPA
zupa krem

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00