Sposób przygotowania
- Warzywa dokładnie umyj, czosnek, cebulę i seler obierz. Cebulę pokrój w kostkę i dusimy na maśle. seler korzenny podziel na kawałki i wrzuć do rondelka i zalej szklanką wody, dopraw solą i pieprzem,
- Kiedy woda się zagotuje, wrzuć jarmuż, czosnek pokrojony w cienkie plasterki i duszoną cebulę. Gotuj na małym ogniu, aż liście zrobią się intensywnie zielone.
- P0 pięciu minutach dolej pół szklanki wody i śmietanę kokosową lub zwykłą 18% oraz sok z cytryny.
- Zupę zagotowuj i następnie zmiksuj na gładki krem. Podawaj z pestkami dyni.
TISP!
Zupa świetnie nadaje się do pracy, podgrzej ją a następnie przelej do termosu, w oddzielnym szklanym pojemniku przygotuj pestki dyni lub awokado. W porze obiadowej przelej zupę do szklanego pojemnika.