fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Zupa z dyni z serem kozim

35

Składniki

  • 450 g dyni
  • 1 l bulionu z kurczaka
  • 10 g cebuli
  • 10 g czosnku
  • 1 szczypta(-y) kminu rzymskiego
  • 1 szczypta(-y) kajeńskiego pieprzu
  • 200 g sera koziego
  • 100 ml śmietanki
  • 200 g sera owczego typu feta

Wartość odżywcza

4g węglowodany netto (8,3%)
26g tłuszcz (54,2%)
18g białko (37,5%)
1g błonnik
336 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Obierz dynię ze skórki, oczyść z nasion i pokrój w kostkę.
  2. Wrzuć dynię do garnka, dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i przeprawy.
  3. Wlej bulion i  gotuj do miękkości około 25 minut.
  4. Po tym czasie zmiksuj zupę. Do gorącej zupy możesz dodać ser kozi i śmietankę.
  5. Ponownie gotuj na małym ogniu, aż ser się rozpuści.
  6. Na koniec dopraw zupę solą i jedz posypaną owczym serem feta, pestkami dyni lub boczkiem.

TIPS

Dynia to niskowęglowodanowe warzywo, które warto włączyć do swojej codziennej diety. Zawiera sporo błonnika, a do tego szybko się ją przyrządza na różne sposoby.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
boczek
dynia
kolacja
na ciepło
pestki dyni
ser feta
ser kozi
ZUPA
zupa krem

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00