fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Granola dyniowa

50

Składniki

  • 80 g orzechów laskowych
  • 60 g pestek dyni
  • 60 g pestek słonecznika
  • 30 g nasion sezamu
  • 3 łyżka(-i) puree z dyni
  • 2 łyżka(-i) syropu z błonnika
  • 2 łyżka(-i) oleju kokosowego

Wartość odżywcza

-2g węglowodany netto (-11,1%)
15g tłuszcz (83,3%)
5g białko (27,8%)
5g błonnik
174 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Pokrój orzechy grubo. Dodaj pestki dyni, słonecznika i nasiona sezamu.
  2. Wymieszaj orzechy i nasiona z puree z dyni, kokosowym olejem i syropem z błonnika. Wysyp granolę do żaroodpornego naczynia i rozprowadź równomiernie.
  3. Wstaw granolę do nagrzanego na 150°C i piecz przez 40 minut. Przemieszaj od czasu do czasu.
  4. Upieczoną i ostygniętą granolę przechowuj w zamkniętym szklanym słoiku.

TIPS

Granole podawaj z jogurtem kokosowym.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
coś słodkiego
deser
do pracy
dodatek
dynia
dziecko
granola
II śniadanie
musli
nasiona
orzechy
płatki
przekąska
słonecznik

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00