fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Łosoś na patyku w pesto z suszonych pomidorów ze szpinakiem

40

Składniki

  • 2 szt. filetu łososia lub innej ryby
  • marynata
  • 1 łyżka(-i) miodu lub syropu z błonnika
  • 1 szt. limonki lub cytryny
  • 1 łyżeczka(-i) musztardy djon
  • 1 łyżeczka(-i) świeżej bazylii
  • 2 łyżka(-i) oliwa z oliwek
  • pesto
  • 4 szt. suszonych pomidorów
  • 1 ząbek(-i) czosnek
  • 2 łyżka(-i) świeżej bazylii
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • sałatka
  • 60 g szpinaku
  • 30 g kiełków

Wartość odżywcza

12g węglowodany netto (17,4%)
31g tłuszcz (44,9%)
26g białko (37,7%)
2g błonnik
436 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Filety z łososia pozbawione skóry kroimy wzdłuż w paski. Musztardę, miód lub syrop z błonnika, oliwę, otartą skórkę z limonki oraz sok wyciśnięty z połowy łączymy ze sobą. Siekamy bazylię i dodajemy do marynaty. Mieszamy. Polewanie ryby marynatą
  2. Paski łososia nadziewamy wzdłuż na drewniane patyczki, układamy na talerzu. Rybę polewamy marynatą. Ruszt przecieramy oliwą z oliwek i układamy na nim szaszłyki.
  3. Grillowane ryby podajemy z sałatką z pieczonych batatów z dodatkiem pesto z suszonych pomidorów i szpinakiem i posyp kiełkami. 

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
grill
łosoś
ryba
szaszłyki

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00