fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Pesto z suszonych pomidorów

--

Składniki

  • 200 g suszonych pomidorów
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 2 łyżka(-i) startego parmezanu
  • 0,5 pęczka (-i) bazylii lub kolendry
  • 3 ząbek(-i) czosnku
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 0,25 łyżeczka(-i) soli kłodawskiej

Wartość odżywcza

0g węglowodany netto (0%)
10g tłuszcz (66,7%)
5g białko (33,3%)
3g błonnik
113 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Suszone pomidory namaczaj przez około 2 h, następnie włóż do naczynia miksera.
  2. Dodaj czosnek, bazylię i oliwę. Zmiksuj na gruboziarniste pesto.
  3. Dodaj sok z cytryny, parmezan (jeżeli tolerujesz produkty mleczne), dopraw solą i wymieszaj pesto. Jeśli pesto jest za gęste rozcieńcz wodą lub dodatkową oliwą.

TIPS!

Możesz również użyć pomidorów w oleju jeżeli olejem tym jest oliwa z oliwek a nie olej słonecznikowy. Dodatkowo sprawdź przepis na pesto z bazylii lub jarmużu.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
dressing
na kanapkę
orzechy
orzeszki pinii
parmezan
pesto
pinii
piniowe
pomidory
sos
suszone pomidory

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00