fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Omlet sirtuinowy z awokado

15 min

Składniki

  • 2 szt. jajek
  • 30 g wieprzowiny, boczko bez kości
  • 60 g szpinaku
  • 1 łyżka(-i) pesto z bazylii na oliwie
  • 1 łyżka(-i) oleju kokosowego
  • 30 g kiełki, mix
  • 70 g awokado
  • 150 g mix warzyw lub sok warzywny

Wartość odżywcza

5g węglowodany netto (6,3%)
48g tłuszcz (60,8%)
26g białko (32,9%)
5g błonnik
592 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Kawałki boczku lekko zarumień na patelni na oleju kokosowym lub maśle klarowanym, a następnie dodaj posiekany szpinak i cebulkę, całość duś pod przykryciem 5 -7 minut.
  2. Jajka roztrzep i przelej na patelnie, rozprowadź całość równomiernie do uzyskania równej powierzchni i ponownie przykryj pokrywką. Odczekaj 2-3 minuty aż do ścięcia się białka.
  3. Gotowy omlet przełóż na talerz, udekoruj plastrami awokado, posmaruj pesto i posyp kiełkami. Spożywaj z dodatkiem warzyw.

TIPS

Sirtuiny to grupa produktów które pobudzają geny sirtuinowe odpowiedzialne za młodość i długowieczność a dodatkowo wspomagają redukcje wagi. Więcej na temat produktów sirtuinowych znajdziesz w II etapie w module 1 w lekcji „Żywność naśladująca post”

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
boczek
dieta sirt
dieta sirtuinowa
jajka
kiełki
olej kokosowy
pesto
sirt
sirtuiny
szpinak
warzywa
wieprzowina

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00