Sposób przygotowania
- Nastaw piekarnik na 140ºC. Umieść orzechy w malakserze i grubo zmiel.
- Olej kokosowy rozpuść, wymieszaj z syropem z błonnika i dodaj do mieszanki orzechowej wraz ze słonecznikiem i nasionami babki płesznik. Wymieszaj mieszankę i wysyp na blaszkę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia.
- Wstaw granolę do nagrzanego piekarnika i piecz przez 35 minut. Mieszaj od czasu do czasu. Upieczoną granolę odstaw do schłodzenia.
- Ostudzoną granolę wsyp do słoika i zamknij. Przechowuj w ciemnej szafce.
- Ubij śmietankę lub jogurt kokosowy, posyp granolą i malinami.
TIPS.
Syrop z błonnika możesz kupić tutaj, możesz też go zastąpić słodzikiem np. ksylitol lub erytrytol z dodatkiem białka jaja lub miodu.