fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym i majonezem

30 min.

Składniki

  • 4 szt. jajka
  • 2 łyżka(-i) majonezu
  • 1 łyżeczka(-i) musztardy
  • 0,5 szt. cebuli
  • 2 łyżka(-i) szczypiorku
  • 4 szt. ogórki kiszone
  • 2 garść(-ie) kiełków
  • 0,5 łyżeczka(-i) kurkumy
  • 0,5 łyżeczka(-i) soli
  • 1 szczypta(-y) pieprzu
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1 łyżeczka(-i) octu jabłkowego

Wartość odżywcza

4g węglowodany netto (14,3%)
15g tłuszcz (53,6%)
9g białko (32,1%)
2g błonnik
190 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Jajka ugotuj na półmiękko (około 4-6 minut) z dodatkiem soli. Następnie obierz, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Do jajek dodaj majonez, musztardę, ocet jabłkowy, sok z cytryny oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę ze szczypiorkiem i kiszony ogórek.
  2. Pastę dopraw solą, kurkumą i pieprzem cayenne.

TIPS!

Jajka gotowane na miękko maja o wiele większą przyswajalność wartości odżywczej. Najlepszy majonez będzie ten przygotowany w domu na bazie oliwy z oliwek lub organicznego oleju rzepakowego.

Przepis bezpieczny dla osób:

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00