fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Pasta rybna z pietruszką i suszonymi pomidorami

15 min.

Składniki

  • 5 g natki pietruszki
  • 5 szt. suszonych pomidorów
  • 200 g gotowanej lub wędzonej na zimno ryby np. makreli
  • 60 g jogurty typu greckiego lub innego roślinnego
  • 0,25 łyżeczka(-i) czarnego pieprzu
  • 0,25 łyżeczka(-i) ostrej papryki czerwonej
  • 2 łyżka(-i) oliwy z oliwek

Wartość odżywcza

7g węglowodany netto (19,4%)
15g tłuszcz (41,7%)
14g białko (38,9%)
2g błonnik
214 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Do czystego i suchego naczynia blendera przełóż natkę pietruszki, dodaj suszone pomidory, gotowaną lub wędzoną na zimno rybę, jogurt naturalny lub gęste mleko roślinne, oliwę z oliwek, pieprz i ostrą paprykę.
  2. Wszystko rozdrobnij za pomocą miksera na gładką masę.
  3. Gotową pastę przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce. Podawaj jako dodatek do pełnoziarnistego pieczywa lub na w liściu sałaty, lub plastrach ogórka.

TIPS!
Wybierając wędzoną rybę zawsze kupuj wędzoną na zimno. Wędzenie w wysokich temperaturach powoduje straty i uszkodzenia korzystnych kwasów tłuszczowych omega 3 i 6, które się utleniają i stają się dla nas niekorzystne.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
dip
do pracy
dziecko
na kanapkę
pasta
ryba
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00