fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Roladki z szynki nadziewane jajeczną sałatką

15 min.

Składniki

  • 4 plaster (-y) szynki, 80 g
  • 3 szt. jajka
  • 50 g majonezu
  • 1 łyżka(-i) kwaśnej śmietany lub mleka kokosowego
  • 1 łyżka(-i) natki pietruszki
  • 3 szt. utartego żółtego sera
  • 1 szt. mała czerwona papryka
  • 1 szczypta(-y) sól i czarny pieprz do smaku

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (5%)
12g tłuszcz (60%)
7g białko (35%)
0g błonnik
141 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Jajka ugotuj na półtwardo, ostudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupki. Pokrój w drobną kostkę. Przełóż do miseczki.
  2. Dodaj ser do jajek i pokrojoną pietruszkę.
  3. Wymieszaj majonez z pokrojonymi składnikami, dopraw solą i pieprzem.
  4. Ułóż plastry szynki tak aby dobrze zachodziły na siebie. Ułóż sałatkę wzdłuż długiego brzegu.
  5. Pokrój paprykę w cienkie słupki i ułóż warstwami na sałatce.
  6. Zwiń rulon i pokrój na kawałki

 

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
do pracy
dziecko
II śniadanie
impreza
PRZEKĄSKI
SAŁATKA JAJECZNA
śniadanie
święta
URODZINY
WIELKANOC

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00