fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Sałatka Cezar z jarmużu

15 min.

Składniki

  • 200 g jarmużu
  • 2 szt. awokado
  • 80 g parmezanu (jeżeli tolerujesz produkty mleczne)
  • 2 kromka (-1) chleba lchf
  • 1 łyżka(-i) oleju kokosowego
  • 1 łyżka(-i) musztardy bez cukru
  • 1 łyżka(-i) oliwy z oliwek
  • 1 ząbek(-i) czosnku
  • 2 filet (-y) anchois
  • 2 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1 szczypta(-y) soli kłodawskiej

Wartość odżywcza

3g węglowodany netto (4,5%)
47g tłuszcz (70,1%)
17g białko (25,4%)
5g błonnik
524 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i pokrój. Ułóż jarmuż w misce.
  2. Przekrój awokado na pół, wyjmij pestkę i zdejmij skórką. Pokrój awokado na kawałki i dodaj do jarmużu.
  3. LCHF chleb pokrój w kostkę i zrumień na kokosowym oleju. Możesz posypać suszonymi ziołami. Dodaj grzanki do sałatki.
  4. Przygotuj dressing cezar: połowę parmezanu startego na tarce o małych oczkach umieść w blenderze. Wlej oliwę, sok z cytryny, dodaj musztardę, filety anchois i zmiksuj sos. Dopraw sos solą i pieprzem.
  5. Posyp sałatkę resztą parmezanu i polej dressingiem.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
Cezar
dressing
JARMUŻ
Sałatka
sos

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00