fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Sałatka z wędzonego łososia z mixem sałatkowym, jajkiem, koktajlowymi pomidorami i ogórkiem, sos majonezowy z curry

15 min.

Składniki

  • 200 g wędzonego na zimno łososia
  • 4 szt. jajka
  • 100 g sałatkowego mix
  • 150 g koktajlowych pomidorów
  • 150 g ogórka
  • 0,5 łyżeczka(-i) łyżeczki czarnuszki
  • 100 g domowego majonezu
  • 1 łyżeczka(-i) curry w proszku
  • 2 łyżka(-i) wody
  • 1 szczypta(-y) do smaku

Wartość odżywcza

3g węglowodany netto (5,4%)
33g tłuszcz (58,9%)
20g białko (35,7%)
1g błonnik
391 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

 

  1. Ugotuj jajka na miękko, obierz ze skorupki i przekrój na pół. Posól solą morską i posyp czarnuszką.
  2. Przekrój pomidory na pół. Ogórka pokrój w plasterki.
  3. Opłucz i osusz sałatę. Ułóż na półmisku. Na wierzchu połóż pomidory, plastry ogórka, kawałki łososia i połówki jajek.
  4. Zmiksuj majonez z curry, solą i wodą. Polej sałatkę.

TIPS:

Jeżeli to możliwe zawsze wybieraj ryby wędzone na zimno, zwłaszcza te tłuste ryby. Wędzenie na zimno nie powinna przekraczać 25°C, dzięki czemu nie dochodzi do zdrowych kwasów tłuszczowych  i przekształcenia ich w niekorzystne izomery trans.

 

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
do pracy
do szkoły
II śniadanie
impreza
Sałatka
Sałatki
Śnidanie
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00