fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Śledzie w sosie musztardowym z majonezem i koprem

10 min.

Składniki

  • 200 g śledzi solonych marynowanych w occie
  • 1 łyżeczka(-i) musztardy
  • 1 łyżeczka(-i) zgniecionych nasion czarnej i żółtej gorczycy
  • 3 łyżka(-i) majonezu
  • 3 łyżka(-i) kwaśnej śmietany
  • 2 łyżka(-i) świeżego kopru
  • 5 łyżeczka(-i) łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego
  • 1 szczypta(-y) sól do smaku

Wartość odżywcza

2g węglowodany netto (4,5%)
29g tłuszcz (65,9%)
13g białko (29,5%)
0g błonnik
313 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Namoczone śledzie osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na kawałki.
  2. W małej misce wymieszaj musztardę, gorczycę, majonez i koper. Dopraw solą.
  3. Dodaj śledzie do sosu i wymieszaj. Przełóż do słoika z przykrywką.

TIPS:

Aż 70 % tłuszczów pochodzących ze śledzi to dobroczynne dla zdrowia nienasycone kwasy tłuszczowe m.in. kwasy omega 3, które  wspomagają odporność, pomagają zapobiegać chorobom serca, regulują ciśnienie tętnicze krwi, wzmacniają kości i wspomagają pracę oczu, wpływają też na nastrój, zwiększając poziom serotoniny, działają przeciw depresyjnie, wzmacniają pamięć i koncentrację.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
BOŻE NARODZENIE
II śniadanie
impreza
przekąska
PRZEKĄSKI
ryba
śledzie
śniadanie
święta
SYLWESTER
URODZINY
WIELKANOC

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00