fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Sos majonezowy z pieczonym czosnkiem i śmietaną

35 min.

Składniki

  • 100 g majonezu
  • 50 g śmietanki, 36% tł. lub gęstego mleka kokosowego
  • 1 szt. czosnek solo
  • 1 szczypta(-y) sól do smaku

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (3,3%)
28g tłuszcz (93,3%)
1g białko (3,3%)
0g błonnik
250 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Czosnek piecz przez 30 minut w piekarniku nastawionym na 225°. Ostudzony czosnek wyciśnij z łupiny i zgnieć widelcem.
  2. Ubij śmietankę, dodaj majonez, czosnek i wymieszaj sos. Dopraw solą.

TIPS:

W jednym małym ząbku obecne są substancje lecznicze, takie jak związki flawonoidowe, aminokwasy, saponiny, cukry, związki śluzowe, różnorakie witaminy typu C, B1, B2, PP, prowitamina A, liczne sole mineralne (potasu, wapnia, magnezu) czy rzadkie mikroelementy m.in. kobalt, chrom i nikiel.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
dip
dressing
majonez
przekąska
sos

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00