fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Zoodles z pieczoną dynią piżmową, parmezanem, jarmużem i jarmużowym pesto

15 min.

Składniki

  • 100 g jarmużu
  • 200 g pieczonej dyni piżmowej
  • 200 g cukinii
  • 2 łyżka(-i) jarmużowego pesto
  • 1 łyżka(-i) oliwy z oliwek
  • 20 g parmezanu lub sera owczego jeżeli tolerujesz
  • 1 łyżeczka(-i) soku z cytryny
  • 1 szczypta(-y) soli kłodawskiej
  • 1 łyżeczka(-i) octu jabłkowego

Wartość odżywcza

10g węglowodany netto (14,7%)
40g tłuszcz (58,8%)
18g białko (26,5%)
8g błonnik
515 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i rozerwij na mniejsze kawałki.
  2. Z cukinii wytnij spaghetti za pomocą veggie spiralizer i zblanszuj w lekko osolonej wodzie przez 2 minuty. Odcedź i wymieszaj z pesto.
  3. Następnie dodaj pieczoną dynię, sok z cytryny, ocet jabłkowy i parmezan i lekko wymieszaj.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
cukinia
dynia
impreza
JARMUŻ
makaron
obiad
parmezan
pasta
Sałatka
ser
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00